10 Modige måder at besejre skilsmisse og finde fred

Sann kärlek hade alltid utlöst mig tills jag satte mitt liv i händerna på en hypnotisör.

"Vill du följa med mig till ett hypnoseminarium för singlar?" min vän frågade "Hypnotisten har specialiserat sig på regression i förflutna." "Säkert" svarade jag.

Jag gav inte inbjudan för mycket trovärdighet förutom att tänka på att jag skulle lägga till min reservoar med blinda datum småprat - som hur som när jag vandrade i Kanada upptäckte jag en sällsynt grizzlybjörn eller att jag anställdes av en judisk singelgrupp för ett sommarjobb eftersom jag var "bra att flirta" eller hur jag en gång hamnade på en Mardi Gras-flottör i New Orleans kasta pärla halsband till folkmassan. Men när jag tog min plats i auditoriet bland trängderna av jaded Manhattanites i 20-talet och 30-talet visste jag att jag var exakt där jag var tänkt att vara.

Hypnotisten sa att han ville att vi skulle fokusera på en fråga om vad som höll oss tillbaka i våra liv. Han bad om en frivillig, så att han kunde visa den helande kraften i en tidigare livsregering.

Min hand sköt upp som en Bravo-hemmafru som bara hade vattnat på hennes nymodiga hår. "Jag vill ha för att få reda på varför jag väljer känslomässigt otillgängliga män som inte är värdiga för mig och varför tanken på att bli kär i får mig att känna mig kvävd ", sa jag. Han rörde mig om att komma på scenen och sitta på en stol.

"OK, slappna av din kropp och stäng dina ögon. Vi kommer att gå tillbaka i tid", berättade hypnotisören mig i en lugnande timbre.

"Att räkna 10, 9, 8, 7, du flyter fritt genom tid och rum, och du kommer nu att landa under den livstid som du hittar svaret du har sökt. När du är redo att landa i 5, 4, 3, 2 1, du kommer titta ner och se skor. Beskriv dem för mig. "

Jag ansträngde mig för att se igenom den tjocka dimma i mitt sinne."

" Jag tror jag ser träskor, "sa jag. "Men de är inte dagens träskor. De ser annorlunda ut, starkare. "

" Vet du vart du är och år? "

I min blekade vision kom grabbiga scener som påminner om en gammal filmrulle från en dokumentär. "Ja, jag är i Massachusetts, men inte i Massachusetts idag. Det är från pilgrimstider."

"Underbart", sa han. Se nu upp från dina träskor och berätta vad du ser. "

" Jag ser en man, "sa jag." Jag menar,

Jag är

en man. Jag heter jona Jag är trettio år gammal, i militären. Jag är kär i min brors fru och jag kan inte berätta för henne, och jag kan absolut inte berätta för honom. "

" Är du gift? "Frågade han mig." Jag var, men jag förlorade min fru för några år sedan till skarlet feber. Hon var åtta månader gravid med vår son. Jag har aldrig blivit över den. " Jag kunde inte tro vad jag sa men de här orden kände mig riktiga, liksom Jonah "Nu kommer du att gå framåt i tiden till den sista dagen i Jona liv. Vad känner du?"

"Jag är en gammal man. Jag har aldrig sagt min svägerska att jag var kär i henne, jag försöker berätta för henne nu, men jag kan bara viska, hon vill inte höra det Jag känner tryck på mitt bröst Jag dör av hjärtasjukdom Jag kan " t breathe. Snälla, "Jag bad hypnotisören, gasping," ta mig tillbaka till Estelle. " Estelle, du går tillbaka till ditt nuvarande själv i 10, 9, 8, 7, 6. Du kommer kom ihåg de lektioner du lärde dig i 5, 4, 3, 2 och släppa smärtan från ditt tidigare liv i 1. Nu öppnar dina ögon. "

När jag långsamt öppnade min tårta häxa ögon, jag rörde mascaraens ränder ner i mina kinder. min näsa kändes fyllig och svullnad, benen korsades akimbo, maskulin stil, med mitt högra knä utstrålade. Publiken blev rapt; belysningen är för ljus. Många kvinnor hade sina munar öppna i en frusen, förvånad O. Jag kände mig som om jag hade blivit stjärnattraktion för en metafysisk cirkuskarneval. "

" Varför är detta relevant för ditt liv nu, Estelle? " hypnotisören frågade.

"Jag har varit rädd för att låta mig bli kär i att jag förlorade allt i det livet, så jag har valt emotionellt otillgängliga män att" fixa ". Jonah, i det förflutna livet, var för rädd för att visa sina känslor, så han måste stänga av sitt hjärta för att överleva. "

" Nu ska du låta ditt hjärta vara öppet för kärlek. Det är säkert för dig att älska och älskas under denna livstid ", instruerade han.

Efter försökte jag hålla fast vid mitt minne om Jona, men så småningom avbröts hans livsfragment från mitt sinne, som salt som glider genom en sikta. började välja bättre män, vilka var mina jämställdare. Ett tag senare träffade jag min man. Även om han föddes på andra sidan världen kände han sig bekant, var tillgänglig att älska och bli älskad och behövde ingen fixering.

Och jag var äntligen redo att vara sårbar, för jag visste att den här gången

...

Estelle Erasmus är en prisbelönt journalist som har publicerats på Redbook, Marie Claire, Brain, Child, The Washington Post och mycket mer.

13 Hilariously Awful Sexy Cards att skicka till din älskare

Klicka för att visa (13 bilder)

someecards.com

Tom Miller

Redaktör

Kärlek

Läs senare